zondag 21 februari 2016

Hoekschoppen nekken Groningen tegen AZ

FC Groningen heeft zaterdagavond een kansloze nederlaag tegen AZ geleden. In Alkmaar verloor de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 4-1.
Groningen speelde door en schorsingen blessures met Danny Hoesen in de spits, Oussame Idrissi als rechtsbuiten en Juninho Bacuna als rechtsback.

Eerste helft
Groningen begon goed aan de wedstrijd. Hoesen vond Idrissi met een mooie pass en de vleugelspeler schoot enkele centimeters naast. Even later kwam Michael de Leeuw net te laat bij een voorzet van Simon Tibbling.

Daarna was het de beurt aan AZ. Al na een kwartier hadden de Alkmaarders vier hoekschoppen gekregen, waarbij ze telkens gevaarlijk waren.

Halverwege de eerste helft leverde de zesde hoekschop van AZ een doelpunt op. Sergio Padt liet de bal na een kopbal van Ron Vlaar los, waarna Vincent Janssen van dichtbij scoorde.

Tien minuten later volgde de volgende hoekschop. De bal bleef liggen in het doelgebied en Vlaar schoot uit de draai binnen. Drie minuten later maakte Bacuna een overtreding in het zestienmetergebied, waarna Markus Henriksen achter de bal plaatsnam, maar zijn matige inzet gekeerd zag worden door Padt.

Tweede helft
Vier minuten na de thee kwam AZ op 3-0. Een aanval door het centrum werd door Ridgeciano Haps in de verre hoek van het doel geschoven.

De spanning kwam twee minuten later terug, toen De Leeuw beheerst een strafschop binnen schoot. Een echte Groningse opleving volgde niet. AZ behield de controle en kreeg de kansen.

Twintig minuten voor tijd besliste Henriksen de wedstrijd. De bal kwam na wederom een hoekschop voor zijn voeten en geheel vrijstaand passeerde hij Padt.

AZ kreeg nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Bij Groningen maakte Keziah Veendorp tien minuten voor tijd zijn debuut als vervanger van Bacuna.