zaterdag 9 april 2016

Energiewacht Tour door de Kanaalstreek 8-4-16 Met Video

Kanaalstreek - Allie Dragoo heeft in deze editie van de Energiewacht Tour de derde rit van Musselkanaal naar Stadskanaal gewonnen. De start van deze 132 kilometer tellende etappe vond plaats op het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Wethouder Peter Gelling (foto 6) verrichte de start door middel van een toeter. Men reed meerdere ronden en deden ook de plaatsen Mussel, Vledderveen, Onstwedde en Alteveer aan. De finish en de 3 slot ronden vonden plaats in Stadskanaal. De snelheid van de rensters lag op ongeveer 42 km/p uur.
De Amerikaanse winnares ontsnapte tijdens de slotfase uit een kopgroep van zes. Vera Koedooder was op een vierde plaats de beste Nederlandse. Chantal Blaak blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Zes dames gaven de etappe kleur door de ontsnapping van de dag te vormen. Vera Koedooder (Parkhotel Valkenburg), Moniek Tenniglo (Rabobank-Liv), Julie Leth (Hitec Products), Sara Penton (Lares-Waowdeals), Gretchen Stumhofer en Dragoo (beiden Amerikaanse selectie) werkten goed samen en reden een voorsprong van 4,5 minuut bij elkaar.
De zes slaagden erin om voorop te blijven en mochten in de slotronde strijden om de overwinning. Koedooder besloot om de sprint niet af te wachten en probeerde op vijf kilometer van het einde haar vluchtgenoten af te schudden. Ze bleef even voorop, maar werd weer bijgehaald. Een aanval van Dragoo had meer succes. Zij hield het wel tot het einde vol en verwees de Deense Leth naar de tweede plaats. De Nederlandse Chantal Blaak pakte de groene en gele trui. Zij leidt het algemene klassement. Beelden Hendrik Buseman  Ronny Regioflits









 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten