vrijdag 9 december 2016

Synergon gaat verpakken voor groot snoepmerk 9-12-16

Het sociaal leer- en werkbedrijf Synergon in Winschoten gaat met snoepfabrikant Look-O-Look een groot verpakkingscentrum opzetten waar op termijn twee- tot driehonderd mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen. De samenwerking – die met hulp van de NOM tot stand kwam – is deze week bekrachtigd, in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma.
Voor de NOM zijn SW-bedrijven geen reguliere business. “We zijn er uiteraard wel bekend mee, omdat het voor nieuwe partijen die zich in het Noorden willen vestigen of hier willen investeren interessant kan zijn om samen te werken met een sociaal werkbedrijf”, vertelt Wim A,B. die als projectmanager Foreign Direct Investment nieuwe partijen interesseert voor vestiging in Noord-Nederland. Het snoepje van Look-O-Look kreeg het Noorden zomaar in de schoot geworpen. “De snoepfabrikant zocht wegens uitbreidingsambities zelf contact met Synergon, die op hun beurt ons benaderde voor advies en ondersteuning.”
Een SW-bedrijf als Synergon wordt immers niet elke dag gebeld door bedrijven als Look-O-Look, dat deel uitmaakt van het internationale snoepconcern Perfetti Van Melle (actief in 150 landen). “Een unieke kans, maar de grote getallen overvielen Synergon, daarom zijn we blij dat wij als NOM konden meedenken”, stelt A,B. “Voor de regio is dit een prachtige ontwikkeling, in de eerste plaats voor mensen met een arbeidsbeperking, maar ook voor spin-off en samenwerking met het regionale MKB. We zijn daarom blij dat wij Synergon inhoudelijke en praktische ondersteuning konden bieden in het proces om tot samenwerking met Look-O-Look te komen.”
Feestelijk was dan ook de officiĆ«le ondertekening deze week, waarbij ook Jetta Klijnsma aanwezig was. “Wat zou het mooi zijn als alle ondernemers, met evenveel enthousiasme als hier gebeurt, mensen met een arbeidsbeperking zouden verwelkomen”, sprak de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “Want deze groep staat te popelen om ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij.” Klijnsma is daarom in haar nopjes dat Look-O-Look door de samenwerking met Synergon een bijdrage levert aan de Participatiewet. “Een voorbeeld voor ondernemend Nederland.”
Het Oost-Groningse Synergon biedt werk en praktijkopleidingen aan mensen die zijn aangewezen op prikkelarm werk, activering, re-integratie en leerwerktrajecten. De samenwerking met Look-O-Look wordt gefaseerd opgepakt en gaat in de komende jaren tot enkele honderden banen leiden voor mensen met een arbeidsbeperking. Het werken met snoepgoed vraagt extra aandacht voor hygiƫne en passende foodfaciliteiten bij de uitbreiding van het verpakkingscentrum. Bron NOM en ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten