maandag 6 februari 2017

Brand in kunststofverwerkingsbedrijf {Polytech} 6-2-17 Update tekst

Musselkanaal – Bij een kunststofverwerkingsbedrijf aan de Nijverheidslaan in Musselkanaal was maandagavond rond zes uur brand uitgebroken. Personeelsleden die nog in het pand waren, wisten op tijd uit het gebouw te komen. De brandweer van Tweede-Exloërmond, die als eerste ter plaatse was, had de brand snel onder controle. Zij worden nu standaard mee gealarmeerd met een melding in Musselkanaal. De brandweer van Stadskanaal heeft de brand nageblust. Uit voorzorg werd er opgeschaald naar grote brand maar hulp van de korpsen uit Ter-Apel en Veendam bleek niet nodig te zijn. Ongeveer een uur na de melding kon de brandweer het sein brand meester geven. Het vuur ontstond in de meterkast en was volgens eerste berichten uitslaand. Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Door snel ingrijpen wist de brandweer bovendien erger te voorkomen Tekst

Update tekst  Brandweer Groningen

Aan het einde van de middag op maandag 6 februari brak er brand uit aan de Nijverheidslaan in Musselkanaal. Een vroegtijdige melding door het bedrijf en een snelle opschaling van de brandweer konden erger voorkomen; de brand was snel onder controle.
InzetOm 10 voor 6 werden de eenheden van de dichtstbijzijnde kazernes in 2e Exloërmond (Drenthe) en Stadskanaal gealarmeerd voor een industriebrand bij kunststoffenverwerker Polytech. Bij aankomst bleek de brand aan de binnenzijde van het gebouw uitslaand en was er sprake van veel rookontwikkeling in de grote bedrijfshal. De als eerste gearriveerde collega’s uit Drenthe hebben daarop direct opgeschaald naar grote brand en kregen ook assistentie van Ter Apel en een hoogwerker uit Stadskanaal.
Na ca. een half uur waren de vlammen gedoofd en werd afgeschaald; de eerste voertuigen konden daarop retour kazerne. Kort daarop werd het sein brand meester gegeven.
OorzaakDe brand is ontstaan in een machine, geplaatst in een aparte ruimte in de bedrijfshal. Het vuur kon overslaan naar een naastgelegen ruimte en vulde tegelijkertijd de bedrijfshal met veel rook.
Door adequaat ingrijpen en goede informatievoorziening door het bedrijf kon er snel gehandeld worden. De brandweer heeft de brand efficiënt kunnen bestrijden door een vlotte binnen aanval en door een snelle op- en afschaling gedurende het incident.
Aanwezige personeelsleden konden zich ruim voor aankomst van de brandweer in veiligheid brengen; er deden zich dan ook geen persoonlijke ongevallen voor.


Beelden Video Hendrik Buseman en Jacob Musch





 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten