donderdag 4 mei 2017

Ruim 300 mensen op de been bij de Herdenking 4-5-17

Weddeveer Gisteren was er bij het monument in weddeveer ondanks het koude weer heel veel mensen op afgekomen.

Ruim 300 mensen trotseerden de kou en bezochten vanavond de herdenking bij het monument in Wedderveer. Astrid Lüürssen, voorzitter van het 4 mei comité, en burgemeester Janneke-Snijder Hazelhoff hielden een toespraak. De muzikale omlijsting werd traditiegetrouw verzorgd door Muziekvereniging DOK uit BLijham.
Met ruim 70 kinderen waren bijna alle basisscholen waren vertegenwoordigd. Leerlingen lazen hun zelfgeschreven gedichten voor. Ook legden vele kerkgenootschappen, dorpsraden en andere organisaties bloemen bij het monument.
Centraal dit jaar stond 'de kracht van het persoonlijke verhaal'. In dit licht vertelde burgemeester Snijder over de ervaringen van haar eigen ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Deze twee voorbeelden zijn misschien niet de ingrijpendste  zaken die er in de oorlog gebeurd zijn. Maar het is goed alle verhalen op ons te laten inwerken en te beseffen dat de kleinste inbreuk op onze vrijheid grote impact heeft." De complete toespraken vindt u hieronder Bron Bellingwedde Beelden Jacob Musch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten