woensdag 28 augustus 2019

Uitslaande brand in schuur bij zorgboerderij Onstwedde 28-8-19

ONSTWEDDE – In de schuur bij zorgboerderij Hooghei in Onstwedde woedt een grote brand.
Vanmiddag werd om kwart over drie de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand bij zorgboerderij Hooghei aan de Barkhoornweg in Onstwedde. De brandweer van Stadskanaal, Vlagtwedde, Nieuwe Pekela en Veendam zijn ter plaatse. Bij de brand komt veel rook vrij. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De Barkhoornweg is afgesloten voor het verkeer.
In de schuur ligt stro en hooi opgeslagen. Ook staan er landbouwmachines en mogelijk een tank met diesel. Voor zover bekend bevinden zich er geen dieren in het gebouw.
De brandweer doet er alles aan om overslag naar de boerderij en/of andere gebouwen te voorkomen.
16.25 uur
De brand is onder controle. Dat wil nog niet zeggen dat deze uit is. De brandweer is gestart met nabluswerkzaamheden.
Door de snelle opschaling en inzet van meerdere brandweerwagens heeft de brandweer de brand kunnen beperken tot de schuur. De schuur mag als verloren worden beschouwd. Een ambulance is aanwezig omdat twee mensen gewond zijn geraakt.
Na controle door de ambulancedienst blijkt het goed te gaan met de mensen die eerder vanmiddag onderzocht zijn. Zij hoeven niet mee naar het ziekenhuis.
Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen. Dit materiaal ligt in de directe nabijheid van de schuur. De Omgevingsdienst Groningen komt ter plaatse om te kijken of het ook daadwerkelijk om asbest gaat.Bron Westerwoldeactueel.nl Beelden Muschmedia


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten