maandag 29 september 2014

Openbaar Ministerie eist vier jaar gevangenisstraf voor overvallers Action Oude Pekela

GRONINGEN, OUDE PEKELA- Tegen de drie mannen die er van verdacht worden op 23 december vorig jaar de Action in Oude Pekela te hebben overvallen is vier jaar gevangenisstraf geëist.
De politie heeft op 16 juni drie inwoners van Oude Pekela, Veendam en Winschoten aangehouden op verdenking van de overval op 23 december vorig jaar op een winkelfiliaal van Action in Oude Pekela. Bij die overval werden personeelsleden ernstig bedreigd met pistolen en een kapmes. Ook werden zij mishandeld. Een meisje werd aan haar haren door de winkel gesleept.
Na de aanhoudingen van de mannen van 24, 28 en 31 jaar in Oude Pekela en in Veendam zijn op diverse locaties huiszoekingen gedaan. Ook werd door duikers van defensie in Veendam in een aantal vijvers gezocht.
Aan de arrestaties is maanden van onderzoek  vooraf gegaan. De zaak werd onder meer in het televisieprogramma Opsporing Verzocht onder de aandacht gebracht en ook op andere manieren werd via de (social-)media om tips en informatie gevraagd. Ook werd er een reconstructie in de winkel uitgevoerd en telefoontaps geplaatst. Uiteindelijk beschikte de politie over voldoende onderzoeksinformatie om tot de aanhoudingen te kunnen overgaan.
De drie stonden vandaag voor de rechter. Zij verklaarden de Action als doelwit te hebben gekozen omdat daar relatief veel jong personeel werkt, dat minder weerbaar is. Tegen alle drie is vier jaar gevangenisstraf geëist. De nog steeds met angsten kampende personeelsleden eisen 2.400 euro schadevergoeding. Action zelf heeft een eis van 4.000 euro schadevergoeding neergelegd. De uitspraak is over twee weken
Tekst      www.westerwoldeactueel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten