vrijdag 6 februari 2015

Auto kwijt dankzij hennepkwekerij

Oude Pekela - De bewoners van een woning aan de Veemstede raakten donderdagmiddag hun auto kwijt nadat op de zolderkamer een hennepkwekerij was ontdekt. De man en vrouw van 64 en 58 jaar werden aangehouden. De kwekerij werd ontruimd en tegen het duo werd proces-verbaal opgemaakt.

Agenten kwamen de kwekerij op het spoor omdat het dak van de woning sneeuwvrij was. Op de daken van alle omliggende woningen lag wel sneeuw. In de straat waren de politie in het verleden al eerder hennepkwekerij ontmanteld en daarom werd ook nu een nader onderzoek ingesteld. Op de zolderkamer ontdekten de agenten een kwekerij met 200 hennepplanten. De apparatuur en de hennep werden in beslag genomen. Daarnaast werd ook de auto van de bewoners in beslag genomen omdat deze vermoedelijk is betaald met geld dat is verdiend met het hennepkweken. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

Waarom strijd tegen hennep Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten