woensdag 4 februari 2015

Blik en drankenkartons in Bellingwedde voortaan in de kunststofzak

Inwoners van Bellingwedde kunnen voortaan metalen verpakkingen en drankenkartons in de inzamelzakken voor kunststof bij de weg zetten. Met deze maatregel ontstaat minder restafval.  Hierdoor wordt het milieu gespaard en gaan de kosten voor de inzameling naar beneden, zowel voor inwoners als voor de gemeente. Omdat het blik en de sappakken in dezelfde zak mogen waar inwoners nu ook al kunststof in doen, verandert er niets aan de wijze van inzameling. 
De gemeente Bellingwedde wil zo weinig mogelijk restafval inzamelen. Deze ambitie wordt concreet gemaakt in het Grondstoffenplan 2014 – 2018. Nu het Rijk en bedrijfsleven vanaf 1 januari 2015 een vergoeding geven om extra soorten afval in te zamelen, heeft Bellingwedde besloten voortaan blik, drankenkartons afzonderlijk op te halen via de inzamelzakken voor kunststof.
De kunststofzakken waar nu ook blik en pakken in mag worden verzameld, worden in Bellingwedde eenmaal per maand ingezameld. Dit gebeurt door het bedrijf Omrin. Het afzonderlijk inzamelen van blik en pakken start per direct. Inwoners kunnen via de online afvalkalender op www.bellingwedde.nl zien wanneer bij hen de kunstofzakken worden opgehaald. Ook is een papieren afvalkalender verkrijgbaar bij Omrin via 0900 - 210 02 15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten