zondag 15 november 2015

Persoon omgekomen bij brand in Vriescheloo

Vriescheloo In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november is een persoon omgekomen bij een brand aan de Buiskoolweg in Vriescheloo. De brandweer heeft een tweede, gewonde persoon kunnen redden en deze is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. 
De eerste melding van brand kwam rond 1:15 binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland. Uiteindelijk hadden de ploegen van Bellingwolde, Vlagtwedde en Veendam de brand rond 2:00 onder controle. Het nablussen heeft nog tot in de vroege ochtend geduurd.

Middel brand
Bij aankomst was de brand in de garageboxen uitslaand en was onbekend of er nog personen in de woning aanwezig waren. Daarbij was er gevaar voor branduitbreiding naar de woning. Om over te gaan op mogelijke redding van personen is er opgeschaald. Zo werd er een extra blusvoertuig opgeroepen om de brand te bestrijden.
Bij de verkenning naar personen in de woning is een persoon gelijk uit de woning gehaald. Veel rook in de woning bemoeilijkte de zoektocht in de woning en maakte de overlevingskans klein. De tweede persoon lag in deze rooklaag en gaf geen teken meer van leven. Bij het benaderen van de persoon sloeg bij de brandweerlieden de explosiegevaarmeter af, wat betekent dat er een vrije uitstroom van gas voor explosiegevaar zorgde. Hierop hebben alle hulpverleners zich uit de directe omgeving van de woning moeten terugtrekken en deze tweede persoon niet uit de woning kunnen halen. Ook de naastgelegen woning is uit voorzorg enkele tijd ontruimd geweest.

                                                                                              
Nablussen en onderzoek

Nadat Enexis ter plaatse het gas had afgesloten kon de verdere brandbestrijding weer worden opgepakt. Hiervoor is nog een groot watertransport uit Veendam ter plaatse gekomen, om voor waterwinning te zorgen. De blusploegen hebben zo kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Deze is beperkt gebleven tot de garageboxen erachter. De politie verricht verder onderzoek naar de omstandigheden rond deze brand. Persbericht Brandweergroningen
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten