woensdag 16 december 2015

ziekenhuis open 2018 haar deuren

In het eerste deel van 2018 moet het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda de eerste patiƫnten opvangen. De financiering is rond, de bouw kan komend jaar beginnen en duurt twee jaar.
Dat meldt de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) woensdag. Eerder werd al bekend dat de financiering bijna rond was, maar de OZG noemde die berichtgeving voorbarig. Later op de dag bracht OZG het nieuws alsnog in een eigen persbericht naar buiten.

UMCG neemt OZG over
Wel moet de rechtbank nog formele toestemming geven voor de constructie waarbij het nieuwe ziekenhuis wordt overgenomen door het UMCG in de stad.

Bevingsbestendig
De bouw kost 110 miljoen euro en naast het UMCG zijn ook de provincie, ABN Amro en Siemens betrokken. De NAM betaalt 13 miljoen euro om het gebouw aardbevingsbestendig te maken.

Factory Outlet Center
Het nieuwe ziekenhuis komt in de plaats van de verouderde ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Die gebouwen worden overgekocht door projectontwikkelaar VastGoud, die in het huidige Sint Lucas Ziekenhuis een Factory Outlet Center (FOC) wil neerzetten.

Wat er met het gebouw in Delfzijl gaat gebeuren, is nog niet bekend  Bron rtvnoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten