woensdag 22 augustus 2018

Cruiseschip AIDAnova uitgedokt bij Meyerwerft 22-8-18

PAPENBURG – Dinsdagavond is bij de Meyerwerft in Papenburg het nieuwe cruiseschip AIDAnova uit het dok gesleept. Het is het eerste cruiseschip ter wereld wat vaart op LNG, vloeibaar aardgas. Het publiek was op deze mooie zomeravond massaal toegestroomd om het luxe gevaarte te bekijken.
In het schip zijn tanks aanwezig waar het schip twee weken mee zou kunnen rondvaren. Door het gebruik van vloeibaar aardgas zou het schip minder CO2 uitstoten dan de andere schepen die bij Meyer zijn gebouwd. Maar daar was dinsdag nog weinig van te zien. Het schip werd door drie Duitse én Nederlandse sleepboten de grote hal van de werf uitgesleept en vervolgens een kwartslag gedraaid, zodat aan de kade kon worden aangemeerd. Daar zal het schip de komende weken verder worden afgebouwd. In de tweede helft van september zal de tocht over de rivier de Ems naar open zee plaatsvinden waarna het schip, dat plaats biedt aan meer dan 2600 passagiershutten en 1800 bemanningsleden, zal worden overgedragen aan de rederij AIDA Cruises.
Voor het zover is vormt de AIDAnova ook nog het decor voor het NDR 2 Papenburg Festival en AIDA Open Air, met een optreden van David Guetta. Op de Meyerwerft wordt ondertussen ook hard doorgewerkt aan het volgende schip: de Spectrum of the Seas van Royal Caribbean Cruises. Tekst Bron Westerwoldeactueel Beelden Jacob Musch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten