zaterdag 1 september 2018

G voetballers treffen elkaar bij de Freddie Pranger Memorial Met Video 1-9-18

STADSKANAAL – Zaterdag organiseerde voetbalvereniging SJS uit Stadskanaal voor de zevende keer de Freddie Pranger Memorial.
De Freddie Pranger Memorial is een toernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. Het toernooi is vernoemd naar de in 2014 overleden prominente G-voetballer van SJS. Het is Freddie geweest die in 2002 het bestuur van SJS wist over te halen om G-voetbal op te starten. Freddie was meervoudig gehandicapt maar dat belette hem niet om op voetbal te gaan. Freddie ontwikkelde zich als het boegbeeld van het G-voetbal bij SJS.
In de loop der jaren werd het voetbal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een begrip bij de Knoalster zaterdagvereniging. SJS heeft ruim dertig G-voetballers in de leeftijd vanaf zes jaar die allemaal in KNVB competitieverband spelen. De oudste speler is intussen de vijftig gepasseerd. Het G-voetbal is er voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Een team van acht vrijwilligers zorgt voor de trainingen en begeleiding. (Bron: SJS)
Het bestuur van SJS heeft als eerbetoon aan Freddie besloten het jaarlijkse G toernooi voortaan zijn naam mee te geven. Sinds 2105 heet het G toernooi van SJS De Freddie Pranger Memorial. Deze sportieve dag werd zaterdag weer dankzij een grote groep leden en scheidsrechters georganiseerd.
Even was het nog spannend of de wedstrijden wel plaats konden vinden. Door de aanhoudende droogte lagen de velden er niet echt florissant bij. Maar dankzij de inzet van medewerkers van de gemeente Stadskanaal en de hulp van Moeder Natuur was zaterdag de conditie van de velden goed genoeg om het Freddie Pranger Memorial door te laten gaan.
Tijdens de openings-ceremonie werd de samenwerking met eredivisionist FC Emmen officieel bekrachtigd. De FC is, in samenwerking met haar maatschappelijke stichting Naoberschap United, ambassadeur van de Freddie Pranger Memorial geworden. Andere ambassadeurs zijn: Foppe de Haan, Nelli Cooman en Ron Jans.
Aan het toernooi deden 30 G seniorenteams mee uit Nederland, Duitsland en België. Het evenement behoort daarmee tot de grootste G-voetbaltoernooien van Nederland en is met afstand het grootste in het noorden. De bekende voetbaltrainer Foppe de Haan kwam aan het eind van de middag de prijzen uitreiken.Bron Westerwoldeactueel Beelden Ronny Regio Events Met Video






 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten