zaterdag 1 september 2018

Jarige slijterij Frans Muthert mag zich Hofleverancier noemen Met Video

MUSSELKANAAL – Slijterij Frans Muthert uit Musselkanaal bestaat 100 jaar. Het bedrijf mag zich vanaf gisteren Hofleverancier noemen.
Tijdens het jubileumfeest werd de familie Muthert door loco-burgemeester Johan Hamster het predicaat en bijbehorende wapenschild overhandigd. De familie is trots op deze erkenning en ziet het als de kroon op hun werk.
Slijterij Frans Muthert is in 1918 begonnen als een winkel en groothandel in kruidenierswaren. Later werd het een zelfbedieningswinkel in combinatie met een slijterij. Mede door de komst van grotere supermarkten is de zelfbedieningswinkel later afgestoten. Sinds 2013 is Slijterij Frans Muthert ook online actief met whisk(e)y webshop.
Ter ere van het jubileum presenteert de familie Muthert een glossy magazine en twee speciaal voor het bedrijf gebottelde jubileumswhisky’s.
Expositie
In het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal wordt volgende week vrijdag door wethouder Goziena Brongers de expositie: 100 jaar koopmannen in Musselkanaal geopend. Het is een tentoonstelling over de geschiedenis van het familiebedrijf Muthert, van groothandel en kruidenier tot speciaalzaak in wijnen en whisky.
Na de opening is de tentoonstelling te bezichtigen van dinsdag 12 september 2018 tot en met zondag 7 januari 2019, dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur, vanaf oktober ook op zondag van 14.00-17.00 uur. Gesloten tussen 24 december en 1 januari. Bron Westerwoldeactueel Beelden Ronny Regio Events Met Video






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten