maandag 6 oktober 2014

Drama Haaksbergen drukt ook stempel op Musselkanaal op Wielen

MUSSELKANAAL – Het drama in Haaksbergen drukte gisteren ook een stempel op het evenement Musselkanaal op Wielen.
Zondagmiddag organiseerde Autobedrijf E.Tempel voor de 10 e keer aan de Marktstraat een grote openluchtshow met als thema “Musselkanaal op wielen”. Er waren diverse voertuigen, waaronder veel old timers,  te bezichtigen, er werden shows gegeven, er was een grote kermis, muziek, kraampjes en diverse winkels openden de deuren.
Toch verliep deze tiende editie soberder als andere jaren. Het verschrikkelijk ongeluk met het monstervoertuig vorige week in Haaksbergen, waarbij drie personen om het leven kwamen en tientallen toeschouwers gewond raakten, deed de Stichting Musselkanaal op Wielen besluiten dit jaar geen demonstraties te organiseren waarbij voertuigen met straalmotoren gebruikt worden. Ook de stunts met de Amerikaanse politieauto werden afgelast.
In plaats daarvan was er een aangepast programma. De Stichting wist op het allerlaatste moment het Abacus Theater te boeken. Zij kwamen met hun wonderlijke voertuigen, gemaakt van afval, naar het centrum van Musselkanaal. Tussen de optredens door werden de voertuigen als kunstobjecten opgesteld, zodat het publiek ze van dichtbij kon bekijken.
Ondanks de regen en het uitblijven van de stunts trok het evenement veel publiek.

 Tekst www.westerwoldeactueel.nl  Foto’s: Ronny Regio-Events

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten