zaterdag 4 oktober 2014

Gezellige Druke Op De Opendag Brandweer Stadskanaal


STADSKANAAL – Duizenden bezoekers kwamen vandaag naar de Open Dag van de brandweer Zuid Groningen. Rond de post Stadskanaal werd groots uitgepakt.
Vandaag was het open dag bij de brandweer in Stadskanaal. Dit werd georganiseerd in verband met het betrekken van het nieuwe gebouw voor de brandweer en ambulance aan de Veenstraat in Stadskanaal. Dit is al op 29 november gebeurd, maar het gebouw was nog niet aan het grote publiek getoond.
Het was vanmorgen al meteen druk. Men vergaapte zich aan de crashtender van de Koninklijke Luchtmacht, de gigantische ladderwagen uit de V.S. en het voertuig van de  Bosbrandweer . Het publiek  kreeg informatie  over brandpreventie en letselbeperking en mocht ervaren hoe het is om in een met rook gevulde ruimte te lopen. Voor wie het echt wat leek om zich als vrijwilliger aan te sluiten bij de brandweer, was ook alle informatie te krijgen.
Ook aanwezig waren diverse partners in de hulpverlening en aanverwante organisaties zoals de Politie in Stadskanaal, Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, Brandveilig Leven, Stichting Ambiance Noord Nederland en de Nederlandse Brandwondenstichting. Ook waren er op gezette tijden rondleidingen in het gebouw en werden er diverse demonstraties gegeven.
Met name voor de jeugd was er veel te doen en te zien. Zo was er  een springkussen, ze mochten een “brand” blussen en in een echte politie-, brandweer- of ziekenauto zitten. Ook even achter het stuur van de crashtender of de Amerikaanse ladderwagen zitten  behoorden tot de mogelijkheden. Er werden bouwplaten, ballonnen en kleurplaten uitgedeeld,  veel foto’s gemaakt en heel vaak op het knopje van de sirene gedrukt. En als de kinderen plezier hebben, hebben de ouders het ook.
Bijzondere publiekstrekker was de LEGO Incidenten City. Op maar liefst 23 vierkante meter werden door middel van de bekende bouwstenen veel herkenbare landelijke incidenten uitgebeeld, zoals de brand in de zendmast bij Smilde, het instorten van de tribune van FC Twente en het redden van paarden uit overstroomde gebieden. De City heeft als doel het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.
De open dag trok zo’n 6.000 enthousiaste bezoekers. Dus meer dan voor herhaling vatbaar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


foto's Jacob Musch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten