maandag 13 oktober 2014

Honderden mensen brengen een laatste groet aan Rick

Bellingwolde -
Vanavond werd langs het Kanaaldijk een stille tocht gehouden voor de 16 jarige Rick Geerdes.
Vanavond liet de jeugd van Bellingwolde zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Vrijdagavond overleed hun kameraad Rick Geerdes ten gevolge van een ongeval met een tractor. Om hem te herdenken en om iedereen die hem lief had een hart onder de riem te steken werd vanavond een stille tocht georganiseerd.
Enkele honderden belangstellenden, waaronder vrijwilligers van de brandweer Bellingwolde,  verzamelden zich bij buurthuis de Brug, om vervolgens in een stille tocht naar de plaats van het ongeval te lopen. Velen hadden, zoals was verzocht, een witte roos meegenomen. Deze werden, op de plek neergelegd, waar Rick het leven liet. De plek was gemarkeerd door brandende fakkels.
Nadat ook de laatste roos op de steeds groeiende witte berg was neergelegd, werd er een moment van stilte in acht genomen. Daarna werd de terugtocht ingezet, naar de Rhederbrug, waar politie en verkeersregelaars er op toezagen dat iedereen veilig kon oversteken.
Rick was leerling aan de Campus in Winschoten. Hij volgde daar de opleiding voertuigentechniek. Zowel de docenten als zijn klasgenoten zijn zeer aangeslagen. Vandaag werden, ondanks dat het herfstvakantie is, de deuren van de school open gezet voor medeleerlingen van Rick met hun ouders, docenten en andere Campus medewerkers. Ze hebben de stilteruimte bezocht en met elkaar gepraat over Rick en de impact die zijn overlijden heeft op iedereen.
“Het zal vreemd voelen om na de vakantie zonder hem in de klas verder te gaan. We zullen hem herdenken en over hem praten. Daar zal ook dan alle gelegenheid voor zijn” staat te lezen op Facebook van de Campus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto's JacobMusch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten