zondag 12 mei 2019

Kanovereniging Stadskanaal e.o. bestaat 40 jaar 11-05-19 Met Video

STADSKANAAL - De Handelsvereniging Stadskanaal riep eind jaren zeventig vorige eeuw om meer reuring tijdens de jaarlijkse speciale winkelweek.
Het was de toenmalige directeur van theater Geert Teis, wijlen Tim Kuik, die het thema 'Stadskanaal, klein Venetië in de Veenkoloniën' uit zijn mouw schudde. Het Stadskanaal moest schitteren met feestverlichting en er moesten tal van activiteiten op en in het water te zien zijn.

Het fantastische initiatief blijkt later tevens de aanzet te zijn voor de oprichting van Kanovereniging Stadskanaal en omstreken, afgekort KVSO. Definitief opgericht op 9 mei 1979 bij notaris J. Dijkstra door Servaas Smulders, Hans Koedam en wijlen Willem Fennema. Komende zaterdag 11 mei viert de vereniging in en bij het clubhuis De Brouken nabij de Pageplas haar veertigste verjaardag.


Naast de viering van het 40-jarig bestaan zaterdag voor leden en oud-leden, wil KVSO zich komend seizoen weer meer op het Kanaalster water laten zien. Gedacht wordt aan de kanorace Ter Apel – Stadskanaal en aan andere evenementen op het Stadskanaal. Beelden Door Ronny Regio Events Met Video





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten